aktuellt i höst

retreat på öyegården


Mörkret har krupit sig på och en av årets mest hektiska tider står för dörren; julen. Jag brukar längta så efter den fridfulla juletiden, men när den väl är där brukar den vara allt annat än fridfull. Åtminstone inte förrän kvällen den 23/12 då all städning är gjord, alla julklappar är inhandlade, all mat är förberedd och allt pynt är framtaget. Då brukar jag dra en lättnadens suck och gå in för landning. Känner du igen dig?

Med den här retreaten vill vi ge dig möjlighet att landa redan innan första advent. Vi vill ge dig ett andrum där du ges möjlighet att stanna upp och reflektera över vad du egentligen vill. Vi vill ge dig verktyg till att skapa din egen önskelista och inspiration till att fullfölja den. 

Genom meditation och avslappning, tystnad, valfria skrivövningar och samtal kommer vi ner på djupet av oss själva. Den här dagen är till för att släppa all prestation, och det kommer finnas gott om utrymme till att komma ner  varv och göra det just du behöver för dagen. Se det som en tidig julklapp till dig själv. 

Ett mer exakt schema över dagen kommer närmare, men detta är vad som ingår:
  • En lite längre meditation/avslappning
  • Ett yinyoga-pass
  • En inspirationsföreläsning om att göra medvetna val för sig själv
  • Block, pennor och andra material att använda till den valfria skrivövning
  • Vegetarisk lunch, kaffe, te, frukt och raw food-fika.
  • Möjlighet till kortare individuellt samtal med samtalsterapeut eller hälsovägledare
  • Konkreta tips och verktyg att ta med sig hem efter retreatet.
Vilka är vi?

Hannah Berglund:
Hannah utbildade sig till hälsovägledare via Luleå Tekniska Universitet åren 2015-2018 och fick där med sig en bred kunskap inom kost, träning, stresshantering, massage och mindfulness. I november 2017 köpte hon kvinnogymmet Ester Holistic Studio i Sundsvall och har därefter utvecklat studion mot ett holistisk tänkt, där hela människan står i fokus. Idag håller hon i olika typer av gruppträningar, kurser i gravid- och mammaträning, livsstilskurser samt masserar och tar emot kunder för personlig träning, kostrådgivning och hälsovägledning.

Susanne Jonsson Berglund:
Susanne har en lång bakgrund som pedagog och skolade för 12 år sedan om sig till samtalsterapeut vid Göteborgs Psykoterapi-institut. Hon driver eget företag och har en mottagning i Fränsta. Hon jobbar även med samtalsbehandlingar på Ester Holistic Studio i Sundsvall samt har ett kurator-uppdrag via Ånge kommun. Hannah och Susanne har de senaste tre åren jobbat tillsammans i olika projekt där livsstilsförändringar och ett livslångt lärande stått i fokus. Både Susanne och Hannah var år 2018 med och startade upp kursen Hälsa För Lovet på Ålsta Folkhögskola.

Maria Widmark:
Fungerar som en alltiallo på Ester Holistic Studio. Med en bakgrund i köket och ett intresse för vad kosten gör för vårt mående står hon för matlagningen under denna retreat.


Anmäl dig HÄR

Plats:

Öyegården Treat & Retreat, melan Borgsjön och Ljungan i Ånge Kommun
​​​​​​​

Pris för retreatet:

Early bird, senast 31/10: 699 kronor
Ordinarie pris: 849 kronor

Gratis frukost-event!

Med Ester och Urban

6/12
Ester och Urban bjuder in till en mysig morgonstund tillsammans med oss på Kolvägen 10 den 6/12.
Starta dagen med ett härligt pass funktionell styrka tillsammans med Hannah klockan 06.30. Därefter erbjuds du en avkopplande stunds yin yoga tillsammans med Lotta.
Vi avrundar morgonen med en god frukost och du har möjlighet att inhandla årets bästa julklappar till förmånliga priser. Eller kanske finns det ett friskvårdsbidrag kvar att nyttja innan årets slut?
​​​​​​​Eventet är kostnadsfritt och du kan välja om du vill delta i båda klasserna eller en av dem. 
Anmäl dig senast 4/12 till reception@esterco.se eller info@urbanyoga.nu